Aboteke: Den siste skanse?

Aboteke i Verdal var en restaurant og et utested som ble begjæret konkurs sommeren 2014. Ifølge eierne av Aboteke var det et stort underskudd i 2012, ikke nok vekst i omsetningen i 2013, og for få gjAboteke in Verdalester som førte til at driften ikke lenger var mulig. Kenneth Aksnes, musiker i Abotekes husband Solen i Ögonen, hevdet at det var «den siste skanse» som forsvant fra Vardal da Aboteke måtte stenge. «For oss som musikere er det ikke mange plasser igjen å spille på i Verdal», sa Aksnes til Trønder-Avisa. Aksnes har kanskje rett i det, men når det gjelder restauranter i Verdal er det i alle fall tre som nå kan anbefales på linje med stengte Aboteke.

Siciliana

Siciliana i Volhaugvegen spesialiserer seg på pizza, og leverer også kebab. Det er en travel restaurant, prisene er rimelige og kundene strømmer på ganske jevnt og trutt. Interiøret er mildt sagt interessant; restauranten har valgt postere av klassisk amerikansk mat som veggpryd.

Ørens Meieri

Ørens Meieri i Jernbanegata er et gammelt kornmagasin som har blitt ombygd til restaurant. De har hyggelig betjening og maten er både kortreist og velsmakende. Restauranten har et praktisk uteområde som fungerer best om sommeren og kanskje bedre til servering av drikke enn mat. Åpningstider er fra 10 om morgenen til 10 om kvelden de fleste dager.

Tra Amici

Tra Amici, som ligger midt i Verdal sentrum, er kanskje Verdals beste restaurant, i alle fall er det den mest eksotiske. Den ble startet opp tidlig i 2015 av tre italienske venner, og har raskt blitt populær blant Verdals lokalbefolkning. Anbefalt som forrett er bacalao, som hovedrett lammekarré, eventuelt en burger om dette blir for mektig, og som dessert Tiramisu. Tra Amici har langt på vei klart å fylle tomrommet Aboteke etterlot i Verdal sentrum. Det høres godt hvor fint helst?